Untuk setiap pelancong Bebas & Mudah, kami menawarkan baucar bernilai NT$5,000 sebagai insentif untuk anda dari 1 Mei 2023.

Pelancong yang Layak

Pelancong bebas asing yang memegang pasport asing (bukan ROC), telah menginap di Taiwan selama 3-90 hari, bukan ahli rombongan pelancongan dan tidak memohon sebarang insentif perjalanan ROC yang berkaitan dengan rombongan.

Tempoh Kempen

 1. Masa promosi berikut berdasarkan Waktu Tempatan Taiwan (UTC/GMT +08:00).
 2. Promosi cabutan bertuah akan bermula dengan penerbangan yang dijadualkan tiba di Taiwan pada atau selepas jam 12 tengah hari pada 1 Mei 2023. Promosi akan diteruskan sehingga 30 Jun 2025. Pendaftaran untuk promosi akan dibuka pada jam 12 tengah hari pada 28 April 2023.

Cara Penyertaan

 1. Pendaftaran
  1. Para pelancong boleh mendaftar satu hingga tujuh hari sebelum tarikh ketibaan mereka di Taiwan yang dijadualkan. Log masuk ke laman web kempen (5000.taiwan.net.tw) dan berikan maklumat yang diminta (seperti nama, kewarganegaraan, nombor pasport, nombor penerbangan, tarikh ketibaan/pelepasan dan alamat e-mel). Pilih jenis bayaran yang anda ingin terima (kad e-tiket prabayar atau baucar diskaun hotel). Setelah pendaftaran anda berjaya, sistem akan menghantar kod QR cabutan bertuah ke alamat e-mel yang telah anda daftar secara automatik.
  2. Contoh masa pendaftaran: Untuk penerbangan yang dijadualkan tiba di Taiwan pada 23:59 pada 1 Jun, pelancong boleh mula mendaftar untuk cabutan bertuah pada 00:00 pada 25 Mei, dan tetingkap pendaftaran akan dibuka sehingga 23:59:59 pada 30 Mei.
 2. Cabutan Bertuah
   Pada hari anda tiba di Taiwan, gunakan Kod QR yang diperoleh semasa pendaftaran kempen untuk menyertai cabutan bertuah. Bergerak ke kawasan kempen di balai ketibaan lapangan terbang anda. Anda mesti melengkapkan cabutan bertuah anda di dewan ketibaan lapangan terbang pada hari anda tiba di Taiwan. Lapangan terbang Taiwan termasuk Lapangan Terbang Antarabangsa Taoyuan (Terminal 1 dan Terminal 2), Lapangan Terbang Taipei Songshan, Lapangan Terbang Antarabangsa Taichung dan Lapangan Terbang Antarabangsa Kaohsiung.
 3. Penebusan
   Jika skrin loteri menunjukkan bahawa anda telah memenangi hadiah, sila kemukakan pasport anda dan dokumen sokongan yang berkaitan (termasuk cop masuk, pas masuk dan tiket penerbangan pergi balik elektronik) kepada kakitangan di kawasan penebusan hadiah. Kemudian, anda akan menandatangani borang untuk mengesahkan penerimaan hadiah dan mengambil hadiah anda. Jenis hadiah yang anda akan terima adalah sama seperti yang anda minta semasa pendaftaran. Hadiah tidak boleh diubah setelah dimasukkan ke dalam sistem. Penebusan hadiah hanya boleh diselesaikan pada hari ketibaan anda di Taiwan.

Butiran tentang hadiah dan penggunaannya

Hadiah NT$5,000 disediakan sama ada dalam bentuk kad prabayar (E-tiket) atau satu set baucar penginapan. Hadiah ini sah sehingga 90 hari selepas tarikh pengeluaran.

 1. Kad prabayar (E-tiket):
   1. Jika diterima, kad ini boleh digunakan oleh kedai yang menyediakan pembelian bernilai kecil. Tidak lebih daripada NT$1,500 boleh digunakan pada setiap lawatan, dan had harian ialah NT$3,000.
   2. Pemenang cabutan bertuah boleh memilih sama ada kad EasyCard atau iPASS.
   3. Lingkungan Penggunaan
    1. EasyCard: https://www.easycard.com.tw/en/use-range
    2. iPASS: https://www.i-pass.com.tw/en
 2. Baucar penginapan: Lima keping baucar yang bernilai NT$1,000 setiap keping akan dikeluarkan. Baucar hanya boleh digunakan di hotel pelancong yang mengambil bahagian dan mempunyai lesen perniagaan hotel pelancong yang sah, atau hotel/inapan keluarga yang telah memperoleh sijil pendaftaran yang sah. Sila rujuk laman web kempen (5000.taiwan.net.tw) untuk senarai penginapan yang mengambil bahagian.
 3. Semasa mendaftar untuk cabutan bertuah, para pelancong bertanggungjawab untuk memastikan ketepatan dan kesahihan maklumat yang diberikan oleh mereka. Jika seseorang pelancong tidak dapat menyertai kempen tersebut atau mengambil hadiah kerana sebarang kesilapan, ini merupakan tanggungjawab pelancong tersebut dan bukan penganjur kempen. Sesiapa yang didapati menyalahgunakan maklumat peribadi orang lain atau terlibat dalam penyelewengan lain akan tertakluk pada tanggungjawab mengikut undang-undang yang berkenaan.